En glasmästare förbättrar ert kontor

Många som arbetar i kontorsmiljöer upplever att den höga volymen – samtal från medarbetare, surrande datorer, kundmöten med mera – påverkar deras jobb negativt. Det är helt enkelt svårt att koncentrera sig och detta är något sok syns tydligare ju längre dagen fortgår. Det som är svårt att påverka är det faktum att väldigt många kontor är uppbyggda på det sättet att bärande väggar hindrar ombyggnationer. Dessutom så är kontorslandskap ofta ganska små och har många arbetare – speciellt här om man ser till Stockholm som får anses som den stad i Sverige där flest kontor finns tillgängliga.

Om vi här tänker oss en sådan miljö där många personer jobbar på samma yta i Stockholm och där man ser att produktiviteten sjunker i takt med att timmarna går – finns det några sätt att förhindra detta och kan en arbetsledare ända miljön så att denna produktion håller sig stabil över hela dagen? Vi ponerar här att denna kontorsmiljö i Stockholm har flera bärande väggar samt en hyresvärd som ställer sig allmänt skeptisk till större förändringar.

Det finns några små knep – både dyra och billiga – som man kan använda sig av för att skapa de bästa förutsättningnarna för stabiliserad- och ökad produktion och om vi nedan radar upp några av dessa så kanske bilden av det vi menar kan klarna lite.

• Glasmästare. Det som många inte inser är att man genom att sätta upp skiljeväggar i glas dels dämpar volymen och dels också skapar fler ytor – perfekta för möten med både kunder och personal. En kontakt med en glasmästare i Stockholm kan således var en väldigt god investering. Det vi menar här är att man låter en glasmästare först besöka kontoret och därefter skissar fram den lösning som passar er bäst. Ett tips gällande glasmästare i just Stockholm är att kontakta så många som möjligt; prisnivån skiljer sig nämligen avsevärt och genom att ställa offerter mot varandra så kan ni också få fram det bästa priset för er glasmästare och de skiljeväggar denna ska montera i ert kontor.

• Akustiktak. Det här kommer att dämpa volymen betänkligt och är något som verkligen påverkar koncentrationen hos de anställda i en positiv riktning. Akustiktak används ofta i lokaler där ljudnivån är hög – på kontor, i restauranger och där man anordnar konserter – och gör ljudet mer dämpat och behagligt.

• Ventilation. Kanske är det så att kontoret har väldigt dålig ventilation och att det är denna som är anledningen till att de anställda och deras humör dippar under dagen? Det är inte ovanligt och speciellt inte om man ser till Stockholm där fastigheter för kontor ofta är lite till åren. Bra ventilation gör att luften cirkulerar och är fräsch, något som verkligen påverkar både humör och koncentration.

Där hade vi alltså tre stycken små tips som kan leda till en bättre arbetsmiljö och en ökad produktivitet. Här råder vi framförallt att det första tipset övervägs; att genom glas skilja och separera människor och rum ger verkligen resultat och medför samtidigt att ett kontor slipper kännas instängt. Att kontakta en glasmästare i Stockholm kan verkligen göra skillnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *