Lyckas bättre med ditt målerijobb

Måla, det kan väl vem som helst göra? Denna tanke har i många fall ställt till det för privatpersoner och har i slutändan fört med sig stora kostnader. För; det är nämligen inte alls så lätt att måla som många verkar tro och det är just denna underskattning gör att man misslyckas. Vi tänkte av den anledningen ställa upp några punkter kring hur man ska tänka om man ska måla om i sitt hem, men innan vi börjar ska vi även nämna följande: Överväg att anlita en målare direkt.

Det är inte så dyrt och särskilt om man ser till den generösa skattesubvention som idag går att använda. Det vill säga; ska du måla om hemma i ditt hus i exempelvis Helsingborg så kan du – förutsatt att du är berättigad; något som enklast kollas upp genom att du loggar in på Skatteverkets hemsida – anlita en målare och dra av 30% av arbetskostnaden på din deklaration och därefter så summan tillbaka på din skatt.

Dessutom så kan du även i en så stor stad som Helsingborg även använda dig av den konkurrens som finns bland målare och ta in fler offerter varpå du väljer den billigaste. Med detta sagt så fortsätter vi och ger lite tips kring hur du lyckas bättre med din målning och vi utgår här från hur en målare arbetar.

Förbered. Se till att du har allt som krävs innan du sätter igång. Pensel, roller, färg, spackel, spackelspade, täcktejp (för listerna och för taket), skydd för golvet och slippapper. Här bör du definitivt inte slarva; gör en noggrann lista innan du påbörjar arbetet.

Avsätt tid. Det tar tid att måla och du kan inte göra något för att påskynda detta. Färg torkar långsamt och den behöver göra det för ett bättre resultat. Du kan, helt enkelt, inte ta ledigt från jobbet för att tro att du ska hinna klart att måla under en dag; det straffar sig i slutändan.

Grunden. Här skiljer sig en målare från en lekman allra tydligast. En målare skulle här vid din vägg i Helsingborg disponera sin tid enligt följande: 80% på grundarbetet – slipa, rengöra, spackla och putsa. Du skulle göra precis tvärtom och det är också där man ser den den tydligaste skillnaden. En målare vet att jobbet aldrig – och utan undantag! – blir bättre än den tid som lagts ner på grundarbetet. Det är därför du kommer att se flammor, skillnader i jämnhet och fläckar vid din vägg i Helsingborg – du har fuskat med det avgörande momentet och det som sker innan du doppar din pensel i färgpytsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *