Guldköpare i Sverige

Att sälja guld på nätet har fullkommligt exploderat de senaste tre åren i Sverige. Det kankse inte är så konstigt med en osäker världsekonomi har guldpriset rusat iväg samtidigt som folk gärna vill få lite mer pengar över till konsumtion genom att sälja gammalt guld som inte används längre.

För oss som konsumenter har det inneburit att nätköparna erbjuder högre pris per gram än vad vi vanligtvis får om vi gått till den lokala guldsmeden men det har även inneburit att det funnits en och annan oseriös entreprenör som skadat marknaden som helhet. I dagsläget finns det dock flertalet etablerade och seriösa guldköpare på marknad så med lite research behöver du som kund inte känna dig otrygg. Sen finns det sajter såsom Guldprisguide.com som hjälper till att ge objektiv information om de olika företagen och deras nuvarande ekonomiska status.

Några tips för dig som funderar på att sälja ditt guld:

– Kontrollera företaget hos allabolag.se

– Se vad som skrivs om företaget på Guldprisguide.com

– Googla runt och se vad det skrivs just nu om företaget på bloggar och forum

– Prata med företagets kundtjänst om du har specifika frågor om det du skall sälja.

Slutligen, fundera över om du verkligen måste sälja ditt guld nu, guldpriset kan ju vara mycket högre om 5-10 år och då kanske du har mer behov av pengarna än idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *