Om man hamnat i ett brottmål i Malmö

Det kan finnas tillfällen då man har hamnat i tråkiga situationer och blir åtalad för ett brott. Oavsett vilket brott som man åtalas för ska man alltid ha rätt till en försvarare som kan företräda en under förhandlingen. Man har förstås alltid rätten att företräda sig själv men det är alltid att rekommendera att man tar hjälp av en advokat som är väl insatt i juridiken och van vid förhandlingar i samband med brottmål i Malmö så att man får hjälp att hävda sin rätt och inte döms för saker som man inte är skyldig till.

När man är kallad till ett brottmål i Malmö bör man träffa sin advokat innan för att lägga upp den strategi som man vill ska framföras under förhandlingen. Är man oskyldig behöver man diskutera hur man ska lägga upp ett bra försvar och har man gjort sig skyldig till något kan en advokat hjälpa en att hävda eventuella förmildrande omständigheter som kan påverka det straff som utdöms.

Vi erbjuder kunniga och väl utbildade advokater som kan företräda personer som är kallade till brottmål i Malmö. Mer information om vad vi kan hjälpa till med finns på www.affärsjuridikmalmö.se/brottmal-malmo. Under förhandlingen är det vår advokat som sköter allt prat, förutom när man själv ska vittna. När man själv vittnar ställer både åklagaren och advokaten frågor. Man får inte själv fråga ut andra vittnen eller ställa frågor till andra personer i rättssalen, förutom till sin egen advokat.

Det kan också vara så att man istället har blivit utsatt för ett brott och därför ska medverka i ett brottmål i Malmö. Även för den som utsatts för brott kan vi erbjuda hjälp av en advokat som för ens talan i domstol, vilket kan vara bra om det bland annat ska framläggas skadeståndskrav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *