Persienner till en lägenhet i Lund

Om man ser till solskydd och valet av sådant så är persienner för många det självklara valet. Detta av anledningen att man, helt enkelt, inte bryr sig och att man av den anledningen väljer persienner då dessa redan finns där. Ser man dock ur det hela ur ett bredare perspektiv så inser man ganska snabbt att man de facto har ett val att göra. Märk väl här, vi säger inte på något sätt att persienner är ett dåligt val – vi säger bara att det finns andra val som man kan väga in och som vi anser ska baseras på hur man bor.

För att göra detta lite enklare och lite mer lättbegripligt så tänkte vi rada upp några av de val man göra gällande solskydd och för enkelhetens skull så håller vi oss till en stad i södra Sverige – Lund – och vi gör detta av naturliga skäl: chansen till solsken är helt enkelt större i Lund än vad fallet är i en stad längre norrut. Kort sagt: här är de valen som finns inom solskydd och fördelar samt nackdelar med dessa.

• Persienner. Vi börjar med persienner och det här solskyddet är något som vi främst rekommenderar till en lägenhet i Lund. Fördelen med just persienner är nämligen att de utöver att skydda mot solen även ger skydd mot insyn från grannar och förbipasserande. Det vill säga, bor man i en lägenhet i Lund så finns det förmodligen fastigheter i nära anslutning där grannar kan ha möjlighet att se vilka förehavanden man har i sitt hem – persienner i Lund hindrar detta. Nackdelen med persienner och anledningen till att vi inte rekommenderar dessa för exempelvis ett hus i Lund är naturligtvis att man inte ser ut om man har sina persienner neddragna. Ett klart minus.

• Markiser. Det här solskyddet anser vi vara det absolut bästa för en husägare i Lund och detta då det – till skillnad från persienner – även ger en chans att se ut från huset. Dessutom så ger markiser även en estetisk fördel och detta då de förvandlar och gör ett hus mer lyxigt och inbjudande. Äger man en villa i Lund – ja, då ska man överväga markiser snarare än persienner; av den anledningen att man får mer på köpet och att mervärdet är större.

• Solfilm. Det här är ett ganska nytt typ av solskydd som passar både i en lägenhet likväl som i en villa i Lund. Fördelen med solfilm är att man kan se ut samtidigt som inga förbipasserande kan se in: en markant skillnad mot persienner således. Nackdelen dock – och denna är ganska stor: solfilm är en permanent lösning som du inte kan dra upp och ner vid behov. Du får således vara beredd på att ditt boende i Lund kommer att vara av det mer lugubra slaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *