Sätta ut banderoll under vintern?

En banderoll är i grunden gjord för att placeras utomhus. En banderoll är gjord av ett plastmaterial vilket gör att de har mycket bra tålighet mot kyla. Det är alltså helt okej att sätta en banderoll ute även om det är snö och kallt. Tänk dock på att det kan blåsa extra hårt under vintern, speciellt i samband med snö vilket gör att vädret skapar större påfrestningar på din banderoll än normalt.

 

För att se till att din banderoll inte blåser sönder under vinterstormar så gäller det att sätta fast din banderoll på ett smart sätt. Det bästa är att utnyttja alla öljetterna som finns på din banderoll. För att spänna upp din banderoll bör du sedan använda banderollsnoddar eftersom de är gjorda av ett elitistiskt material som gör att vindens påfrestningar går ut till alla snoddarna och därmed fördelar ut kraften jämnt. Det går även bra med andra lösningar än banderollsnoddar men man bör se till att materialet är elastiskt. Använder man något vanligt rep eller snöre för att spänna ut sin banderoll så kommer vindens styrka att påfresta vissa punkter betydligt mera vilket gör att din banderoll för eller senare kommer att gå sönder. Det är inte alltid man behöver använda alla öljetterna för att spänna upp en banderoll. Det beror helt enkelt på hur den sitter uppe och om det finns andra väggar etc som skyddar den mot vind. Sitter en banderoll längs med en fasadvägg så behöver man ofta inte använda alla öljetter eftersom vinden då har svårt att få tag på banderollen. Om en banderoll dock hänger fritt mellan två fasader så räcker det inte ens med att använda alla öljetter. Då behöver man istället en annan typ av upphängning där man istället har två kanaler längs med den övre och nedre kanten. Där emellan fästs en stålvajer eller liknande som hjälper till att fördela påfrestningen när det blåser. Tänk därför noga efter innan du beställer en banderoll, så att du har klart för dig vart den ska hänga någonstans.

 

För att köpa en banderoll så letar man upp ett tryckeri som är fokuserade på att trycka stora saker, exempelvis mässmaterial. Där kan du först fråga personalen om råd för att du ska veta hur många öljetter och etc som behövs. Ska du beställa en banderoll från någon av våra nordiska grannar istället så är det generella order banner istället för banderoll, vilket kan vara bra att veta. Tänk dock på att ordet banner kan ha flera olika innebörder så var därför ganska specifik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *