Väderskydd och byggnadsställningar i Stockholm

Byggnadsställningar i StockholmDags för en liten rapport från mig angående mitt jobb som lärling på byggföretaget! Att arbeta som lärling på ett byggföretag är ett varierande jobb och jag lär mig väldigt mycket hela tiden. Jag är verkligen tacksam för möjligheten att få vara lärling inom bygg. Det är ett perfekt jobb för mig som älskar att vara utomhus. Jag har inga problem med dåliga väder, nästan tvärtom! Jag ser det som en utmaning att göra jobbet bra trots dåliga väderförhållanden. När det gäller byggnadsställningar så tycker jag dessutom det är intressant att veta hur dessa kan fungera optimalt, trots dåligt väder. När det var stormvarning häromveckan så använde vi väderskydd för ett jobb inne i centrara Stockholm.

Vi satta upp skydden på flera olika platser för att hindra att byggnadsställningarna blåste ner eller att det blev några andra problem med bygget. Det var inte det lättaste att få dem på plats vill jag lova utan vi fick hålla på ett bra tag. Något som försvårade det hela var att det redan börjat blåsa och regna ganska rejält. Detta gjorde det svårt för oss att kommunicera då vi fick skrika oss igenom ovädret. Många klagade på detta senare, menade att vi borde ha varit ute i bättre tid och att vi borde ha gått igenom mer noggrant innan hur jobbet skulle göras.

Jag kände bara mig glad och upprymd. Blåsten och regnet fick en ju att känna att man levde och dessutom kände jag mig väldigt stolt över mig och de andra att vi gjort ett så ruskigt bra jobb! Jag har alltid tyckt om att arbeta med kroppen, att ta ett kontorsjobb har därför varit en helt omöjlig tanke för mig.Redan i skolan märkte jag av detta. Skolan var liksom en enda lång plåga eftersom jag var tvungen att sitta still hela dagarna vilket alltid gjorde mig väldigt rastlös.

Det enda ämnet jag verkligen gillade var idrotten, där kunde jag få utlopp för min energi. Jag vet att jag redan då tänkte att det nog skulle bli svårt att hitta ett jobb som kunde passa mig. Mamma tyckte det var en bra idé att skicka mig att jobba på farfars bondgård en sommar. Det gick bra, jag gillade det fysiskt hårda arbetet men jag kände samtidigt att det där med djur inte riktigt var min grej. Så jag sökte mig till Bygg- och anläggningsprogrammet i Stockholm och det valet har jag aldrig ångrat. Detta är verkligen ett jobb som passar mig och som jag kan tänka mig en framtid inom. Imorgon ska jag prova på takläggning, skriver mer om det senare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *