En erfarenhet rikare

Jag arbetare tidigare på en före detta pojkväns kontor. Han hade startat upp ett eget företag, och jag var den som tog hand om alla papper. Utan en utbildning eller kunskap om bokföring i Göteborg, så kan det kanske tyckas ganska dumt, men med ständigt stöd och små lektioner från en bekant, så gick det ändå ganska hyfsat.

Tillägas skall väl kanske att jag nätt och jämna klarade Matte A, och att siffror aldrig någonsin har varit min starka sida. Jag vet inte, bokföring i Göteborg är väl kanske inte riktig för mig, men jag är inte heller den som ger upp bara sådär. Jag är envis, utan att tveka, både på gott och på ont. Jag slutar inte förrän jag har förstått vad det är som gäller, men bokföring är inte en sak du bara lär dig sådär.

Vaken på nätterna

Förr eller senare så slutade jag i alla fall med det. Allt det här med momsredovisning höll mig uppe på nätterna, och skall jag vara så oerhört stressad och nervös över någonting, så skall det vara över mitt eget företag, inte någon annans.

 

Det säkra före det osäkra

Bara tanken på att arbete med bokföring i Göteborg, idag, är väldigt främmande. Det finns så oerhört många erfarna och duktiga revisorer och redovisningsassistenter, att jag hellre hade betalt för att vara säker på att allting blev rätt. Men sån är väl kanske bara jag, jag vill hellre ta det säkra före det osäkra.

Skulle jag själv starta upp ett företag, så hade jag ringt en bokföringsbyrå innan jag ens dragit igång, bara för att vara säker på att allting verkligen blev rätt. Pappersarbetet är en så olidligt tråkig del, men den är samtidigt så väldigt viktig, och varför inte då få den rätt från första början?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *