Matkasse blev 2012 utsedd till årets julklapp av HUI

Förra året utsågs för 24:e året i rad årets julklapp utav HUI Research. År 2011 var det matkassens tur att bli tilldelad den ärofyllda titeln. Att beställa en matkasse blev under året en stor trend och marknaden har växt enormt. Det finns undersökningar som idag visar att middagsplaneringen orsakar mycket stress hos kvinnor. Många ägnar allt för mycket tid åt att fundera över vad familjen skall äta för mat på kvällen, när man skall hinna handla och vem som skall göra det vilken dag. Genom att beställa hem en färdigpackad matkasse från något utav alla företag som tillhandahåller tjänsten kan tyngder lyftas från mångas axlar varje dag.

En matkasse kan beställas på internet, och det finns utförliga beskrivningar utav vad som ingår i dem och vad du betalar för. Den vanligaste, som de allra flestas sortiment har, är en matkassefylld med snabblagad mat för fyra personer till fem av veckans kvällar. I den ingår då också enkla recept och beskrivningar utav hur maten bör tillagas, samt de råvaror som behövs. Vilken rätt du väljer vilken dag har ingen betydelse, utan det är upp till dig. En del företag erbjuder även kunden mailutskick där innehållet i nästa veckas matkasse listas. Detta för att du som kund skall ha möjlighet att införskaffa dig de basvaror som du kommer att behöva för att tillaga din mat på bästa sätt. På hemsidorna för de olika företagen listas de varor som de anser vara ”bra att ha hemma” för att du skall få ut det bästa utav rätterna i din matkasse. Det är allt från salt och peppar till olika sorters kryddor och ris. Du kan också läsa och välja bland olika alternativa matkassar.

Att matkassen utsågs till årets julklapp år 2011 är för att den anses uppfylla de krav som en julklapp skall göra. Det är en nyhet, den säljer bra och den är modern. År 2010 växte marknaden för matkasse-företagen med 40 %, och var enligt den siffran den kategori i detaljhandeln som växte snabbast året därpå. Efter att tjänsten för beställning utav matkasse kommit till har matvaruhandeln via nätet fått en skjuts framåt, något som tidigare gått en aning trögt. Idag kan man se företag som erbjuder både matkassar och beställning utav egenvalda varor på sina hemsidor. Detta gör såklart valmöjligheten större, då de flesta som erbjuder tjänsten matkasse också ger sina kunder möjligheten att enbart ta del utav recepten som kan ingå i en matkasse.

Att ge bort en matkasse till någon i julklapp kan förmodligen skapa stor glädje. Att många inte vågar prova sig på tjänsten kan nog grunda sig i att det är svårt att avgöra om den är värd de extra kronorna det kostar. Frågan man får ställa sig själv är om man tycker att det är värt att betala lite extra för att få sin matkasse hemkörd, och på så vis spara massor utav tid. Man slipper planeringstiden, köer och veligheten som kan uppstå inne i butiken när man skall bestämma sig. Dessutom så kommer tillagningen utav maten gå mycket smidigare då en matkasse levereras med enkla och utförliga recept.

I det stora hela var matkassen förmodligen värd att utses till årets julklapp 2011. Mycket av anledningen till det är just att den hjälper så många hushåll med en stressframkallande vardagsyssla. Ytterligare något mycket positivt med att varje vecka få en matkasse är att det hjälper kunderna att äta nyttig och varierad kost, vilket i sin tur gör att de också mår bättre. Så, känner nu någon som är i behov utav en lite lyxigare vardag – planera redan nu årets julklapp till din vän eller familjemedlem. De kommer förhoppningsvis att vara dig mycket tacksamma. läs mer om hur du kan få rabatt på din matkasse via.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *