Så kan du renovera ett gammalt kök

Att trivas i sitt kök är viktigt. Speciellt om du spenderar mycket tid där. Och har du ett fräscht kök men är trött på det yttre utseendet kan du enkelt ändra. Med små medel kan du piffa till köket.

Innan du börjar är det bra att planera hur du vill göra om. Räcker det med en ny fondvägg, eller ska du kakla om eller ska du lacka om köksluckorna?

Fundera ut ett tema du vill gå efter. Vill du att köket ska matcha resterande köket, eller vill du göra något helt nytt?

Med enkla medel kan du förändra köket. Har du tröttnat på kaklet kan du köpa klistermärker. Det finns både de som bara är ett motiv som du kan sätta på en kakelplatta och de klistermärken som täcker hela kaklet (så att kaklet helt byter färg). Det är en av de enklaste sättet att förändra köket. Du kan även måla på kaklet om du har mod och vill testa något nytt.

Ett annat enkelt sätt att restaurera ett gammalt kök är att antingen byta ut köksluckorna helt eller lacka om dem. Väljer du att lacka om de kan hela rummet lyftas, speciellt om du väljer en helt annan färg. Har du välsorterade köksskåp kan du testa att ta bort luckorna och sätta upp hyllor istället. Men tänk på att det kan se kaotiskt ut om du inte har det någorlunda välsorterat hemma. Vill du inte slå in några öppna dörrar kan du besöka för att se hur någon redan gjort före dig.

Du väljer själv hur mycket du ska restaurera. Har du väggar som inte täcks av kakel kan du testa att måla om eller tapetsera om. Det är ett enkelt och relativt effektivt alternativt om du vill förändra snabbt hemma. Tänk på att inte ha en för småmönstrad fondvägg, det gör ofta att rummet uppfattas mer stökigt och mindre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *