Spara energi i ditt hus

Hushåll över hela Sverige – från Malmö till Kiruna – har ofta en gemensam nämnare och tyvärr en negativ sådan i form av att man betalar för mycket pengar i uppvärmning och energi. Det vill säga; ett hus i Malmö och ägaren till detta får med jämna mellanrum en räkning i sin brevlåda – en räkning med väldigt höga siffror skrivna på sig och detta också helt i onödan. Det finns nämligen sätt som kan sänka en hög energiräkning och som därmed kan göra att man sparar väldigt mycket pengar. Det första man kan säga gällande detta är att man som husägare först och främst ser ut vilken typ av energi som värmer upp huset i fråga.

Många husägare har nämligen ingen aning om vad det betalar för och tar för givet att den räkning de får också är en definitiv sådan som man får lära sig att planera kring. Så är det naturligtvis inte och här kan vi som exempel på detta nämna att exempelvis bergvärme har potentialen att spara upp till 80% av kostnaden man lägger på energi och att det även finns möjlighet – dock utan lika hög effekt – att köpa och installera värmepumpar för exempelvis vatten, jord och frånluftsvärme.

Nummer ett är således ett byte av energi- och värmekälla. Men även om man gjort detta så kan man som husägare ändå se att räkningen man betalar är för hög och då är det dags att se över hur huset ser ut och om det kan finnas något läckage. Det är nämligen inte ovanligt att det sipprar ut varm luft och att kall sådan kommer in i huset – en omöjlig ekvation som naturligtvis gör att räkningen blir orimligt hög. Här ska man således hitta dessa läckor och vi kan för att förenkla nämna två stycken områden; ett ganska självklart och ett relativt okänt sådant.

Det första området gäller fönstren och dessa kan man antingen täta på egen hand eller göra en rejäl investering och helt byta dem mot nya. En klar energisparare.

Köp nya garageportar i Malmö

Område nummer två då? Dina garageportar. Äldre garageportar är en stor energitjuv som i allra högsta grad bidrar och påverkar till en hög räkning för en husägare i exempelvis Malmö. Till skillnad från fönstren så rekommenderar vi här direkt att man byter garageportar om man upptäcker att de är otäta och att man inte försöker täta dessa på egen hand.

Anledningen till att vi rekommenderar att man byter garageportar snarare än att laga de befintliga är att de nyare modellerna är så pass mycket bättre och har en väldigt lång livslängd. Detta i kombination med en annan viktigt sak – särskilt i en stor stad som Malmö – i form av en minskad inbrottsrisk gör ett byte av garageportar nödvändigt. Det är nämligen ofta där som inbrottstjuvar sätter in sin stör och man gör det av anledningen att det är husets svagaste punkt.

Genom att helt byta till nya garageportar så får man dels alltså en lägre energikostnad och man gör sitt hus i Malmö betydligt säkrare också.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *