Stimulans i alla färger och varianter

En av de absolut vanligaste sexleksakerna på marknaden är dildos och massagestavar, även kallade löspenisar eller penisatrapper, då de som oftast liknar en penis till formen.  Dildos och massagestavar fyller i mångt och mycket samma syfte, att uppnå orgasm, men skiljer sig på så sätt att en dildo saknar medan den inbyggda vibrator som en massagestav har. Dildos och massagestavar kommer i oändliga former, färger och varianter och kan användas både av kvinnor och män, analt och vaginalt.

De tidigaste föremålen man tror fungerat som dildo har man kunnat spåra 12 000 år tillbaka i tiden. Även om man inte helt kunnat fastslå om det verkligen är en dildo man funnit i Kina så råder det inget tvivel om att dildosar förekommit under en lång tid av vår moderna historia. De äldsta dildosarna tillverkades av trä, sten, elfenben och keramik och det dröjde fram till början av 1900-talet innan den första vibrerande massagestaven kom ut på marknaden. Den första massagestaven liknade mer en borrmaskin med sladd och det var sannolikt inte den mest användarvänliga modellen. På 1940-talet började dildosar att tillverkas i gummi och vid mitten av 1960-talet lanserades den moderna massagestaven utan sladd.

Vanligen tillverkas dildos och massagestavar av plast, stål, latex eller silikon, där silikonet anses vara den mest hygieniska av materialen då den är helt porfri vilket gör den enkel att rengöra. Beroende på användningsområde rekommenderas olika former och strukturer på dildon, där du exempelvis kan välja en ådrig eller knottrig för bättre vaginal stimuli eller en dildo med kulor längst sidorna för analt bruk. Det finns även strap-on-dildos avsedd för att fästas på kvinnan för att kunna penetrera sin partner och det finns dubbeldildos som kan användas av båda parter samtidigt.

En del uppskattar böjda och hästskoformade dildos som bättre stimulerar G-punkten, andra väljer de rakare naturligare formerna för onani. Utbudet av dildos och massagestavar är enkelt sammanfattat brett för att passa var och ens specifika behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *