Nå oanade höjder med hjälp av molntjänster!

Jag vill dela med mig av mina erfarenheter från att jobba med molntjänster och berätt lite mer om vilka tjänster som jag har lagt i molnet. Företaget som jag har tagit till hjälp hittar du här.

Många använder sig av molnet fastän de inte tänker på det, dropbox, Google Drive och Hotmail är bara några exempel på tjänster som gör att man använder molnet som lagring. Google har många tjänster som gör det möjligt att lagra bilder, dokument, filmer mm.. Man ska ha respekt för att använda externa tjänster och vara extremt noga med att läsa igenom de avtal som man godkänner. Det finns många fördelar med de lösningar som redan existerar men har man känslig information så vill man kanske ha sina egna servrar som hostas hos ett pålitligt företag.

Dagens så kallade molntjänster är egentligen samma sak som gårdagens clientserver. Den stora skillnaden är att molntjänsterna idag är extremt raffinerade och utvecklade för att klara av kundernas specifika behov. Som till exempel kan vara att logga in via sitt webb gränssnitt och ladda upp ett dokument för att senare kunna dela detta dokument till sin arbetsgrupp. Det finns många fördelar med att lägga sin information i molnet. När man säger molnet så menar man egentligen på en extern server som kan nås från vart som helst så länge man har en internetuppkoppling.

Låt en expert på området hjälpa dig att analysera just dina behov så att du får rätt lösning till rätt peng. Som jag tidigare har nämnt så är IT-Mästaren ett företag som jag har använt mig av. De har en god historik och många bra Svenska refferenskunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *