Hur ser dina garageportar ut?

Har du någonsin gått ut från din bil i ett spöregn eller i extrem kyla frö att komma in i ditt garage och väl där kanske upptäckt att dina garageportar låst sig eller av någon annan anledning inte går att öppna – ja, då vet du vilket problem detta innebär. Har du dessutom betraktar ditt hus utifrån och sett att det är väldigt fint – förutom det faktum att dina garageportar är spruckna, buckliga och har tappat all sin färg så vet du hur mycket det påverkar det totala intrycket av husets exteriör.

Vart vill vi komma med detta? Jo, att dina garageportar inte har någon obegränsad livslängd. Tvärtom – äldre modeller är något som i många fall måste bytas och det handlar om att de riskerar att skada någon. Faller garageportar ihop då man exempelvis ska öppna dem – ja, då finns där också en uppenbar skaderisk och adderar man denna till det vi ovan nämnde så förstår nog de flesta att nya garageportar är en investering som bör göras.

För, det handlar om en investering på fler än ett sätt. Äger du exempelvis ett hus i Stockholm där du anser att du betalar för mycket pengar i uppvärmning så är det nämligen inte otänkbart att detta beror på att dina gamla garageportar släpper in kall luft och låter varm sådan komma ut. Förutsatt naturligtvis att du har ett vägganslutet garage till huset i fråga.

Anledningen till att vi här nämnde Stockholm är att det där finns en uppenbar risk att som husägare råka ut för ett inbrott och faktum är att många inbrottstjuvar aktivt söker sig till de hus vars garageportar är av en äldre modell. Dessa är nämligen lätta att forcera och det krävs inte speciellt stor ansträngning innan de får fri tillgång till allt som finns inuti ett hus.

Vad får du då på köpet om du byter till nya garageportar i Stockholm? Vi tar det från början:

• Komfort. Regn, snö eller sol spelar ingen roll. Med ett enkelt tryck på en knapp så öppnar du och stänger dina garageportar direkt från bilen.

• Lägre kostnader. Du täpper till ett stort energiläckage i ditt hus och kommer på köpet att få ett bättre inomhusklimat.

• Säkerhet. I Stockholm så får du genom ett byte av garageportar en inbrottstjuv att välja ett annat hus snarare än ditt.

• Utseende. Nya garageportar går att välja i väldigt många olika färger och det finns en panel som passar alla typer av hus. Du ger hela ditt hus ett stort lyft rent estetiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *