Dåliga kontorsmöbler leder till skador

En frisk kropp är A och O

Det här med att välja rätt kontorsmöbler kan vara en riktigt jobbig historia. Det fick jag uppleva för några månader sedan när jag fick i uppdrag att åka iväg och köpa nya kontorsmöbler till alla på kontoret.

Äntligen någon som tänker till lite

Det var nämligen så att vår chef såg ett program om skador som kroppen kan få om man ha fel arbetsställning och fel kontorsmöbler. Det ville han inte skulle hända oss under hans tid som chef och därför bestämde han sig för att hela kontoret skulle få nya möbler. Eftersom jag jobbar med ekonomin på företaget och det främst är jag som är ansvarig för den så gav han uppdraget till mig.

Så jag packade in mig i företagsbilen och åkte till närmaste möbelvaruhus men kände inte riktigt att jag fick napp där, så jag åkte vidare till nästa. Där fick jag hjälp av en väldigt duktig tjej som visade mig runt och berättade vad det finns för olika stolar och bord som skulle passa bra in på vårt kontor och passa oss.

När jag kom tillbaka till kontoret så var vi x antal kontorsmöbler rikare men x antal tusen fattigare. Men det viktigaste är så klart att alla anställda har en bra arbetsmiljö där de kan arbeta utan att känna att de förstör sina kroppar.

Vi är väldigt nöjd med kontorsmöblerna som vi köpte och jag tycker att ni alla ska gå in på deras hemsida och titta igenom om det kanske finns någonting för er och ert kontor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *