Värde i att starta bolag i Estland

Med nya EU-regler kan det vara värt att flytta sin verksamhet till Estland.Att driva ett bolag i Sverige är något som kräver dubbelt så mycket jobb som det gör i andra länder. Detta naturligtvis förenklat och sett till de höga skatter som vi i Sverige har jämfört med hur det ser ut i andra europeiska länder. Det krävs – helt enkelt – extremt mycket jobb för att tjäna de stora pengarna i Sverige och det här gör att många väljer att antingen lägga ned sin verksamhet eller söka sig till länder dom har förmånligare villkor än vad vi har här. Naturligtvis ska man här tillägga att de pengar man betalar i skatt också gör en stor nytta – men man måste ändå se till att Sverige genom åren har haft ett ganska ohälsosamt klimat för företag; oavsett vilka branscher och områden det handlar om.

Det finns trots allt en anledning till att större aktörer lämnar Sverige till förmån för exempelvis England, Monaco, Cypern och Malta. Det finns en anledning till att svenska idrottsmän och kvinnor väljer att – under toppen av sina karriärer – bosätta sig i exempelvis Monaco (trots den uppenbara bristen på slalombackar där) och det finns en anledning till att Astrid Lindgren skrev om Pomperipossa (som en direkt bild av hennes uppfattning av hus staten betedde sig gällande hennes inkomst).

Sverige är – kort sagt – fantastisk på många sätt; men då det gäller företagande så är vi det inte. Därför är rådet att man – om man vill behålla en större del av den kaka man bakat – att man startar ett bolag i något annat land och vårt råd här är inte något av de ovan nämnda länderna – nej, vi rekommenderar istället att man startar sitt bolag i Estland.

Fördelar med att starta bolag i Estland

Varför? Jo, av den anledningen att det är förmånligare än någonsin att starta bolag i Estland och detta kan vi förklara genom att rada upp några av de punkter som är avgörande för vår rekommendation. Kort sagt; av de här anledningarna tycker vi att du ska starta ett bolag i Estland:

  • 0% i bolagsskatt
  • 21% i utdelningsskatt
  • 21% i löneskatt
  • 0 sek förmånsvärde bil

Klara fördelar som gör att dina pengar kan växa och arbeta för dig – inte som i Sverige där de i många fall jobbar mot dig och där du ju mer du tjänar också får betala desto mer. Att starta bolag i Estland är väldigt enkelt idag, det ligger femtio minuter med flyg från Stockholm, det mesta går att sköta via internet, befolkningen talar god engelska och landet i sig är i många avseenden en kopia av Sverige. Minus de höga skatterna då förstås. Tjäna mer pengar – starta ditt bolag i Estland redan idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *